Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Felafel #2
Zutaten für 12 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1 x ca. 450 gChick peas (drained) or the same amount fresh cooked
1 grossOnion chopped
2 EsslöffelParsley finely chopped
egg
1 TeelöffelDried hot red peppers
1 Teelöffelgarlic powdered
1 TeelöffelGround coriander or cumin
1/2 (up to)
1 TasseBreadcrumbs or fine burghul (crushed wheat)
1 Teelöffelsalt
 vegetable oil
die Zubereitung:

Mix chick peas and onion. Add parsley, lightly beaten egg and spices. Whirl in a blender or mix very well.

Add breadcrumbs until the mixture will form a small ball without sticking to your hands.

Form the chick pea mixture into small balls about the size of a quarter (one inch in diameter). Flatten the patties slightly before frying them in dip fat until golden brown on each side. Drain on paper towels.

Serve inside Pita bread with chopped tomato, cucumber, radish, letuce onion and tahina.


Anmerkungen zum Rezept:
keine