Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Garam Masala
Zutaten für 6 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
4 x ca. 30 gCoriander seeds
bay leaves
4 x ca. 30 gWhite cumin seeds
1 x ca. 30 gCardamoms
1 x ca. 30 gcloves
 2" Stick Cinnamon
2 x ca. 30 gGround Chili (Not "Chili Powder"!!)
2 x ca. 30 gblack pepper
1 Teelöffelnutmeg freshly grated
die Zubereitung:

Toast the Coriander, Bay leaves, Cumin, Cardamoms, Cloves and Cinnamon carefully in a heavy frying pan on top of the stove. Grind up finely in a coffee grinder or blender and combine with the powdered ingredients. Keeps well in a sealed jar. Omit the Chili and Pepper for a blander and more fragrant Garam Masala for delicate dishes.


Anmerkungen zum Rezept:
keine