Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Hamentashen/pie Crust Dough
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
eggs
1/2 Tasseoil
3/4 Tassesugar
1/2 Teelöffelbaking powder
1/4 Tasseorange juice
orange rind grated
2 1/2 Tp 3 cups flour
Fillings
1 x ca. 450 gPrepared mohn filling; (poppy seed) -or
1 x ca. 450 gLekvar; (apple or prune butter) -or
 Strawberry or apricot preserves
die Zubereitung:

Mix all well. Add flour as necessary to make smooth elastic dough. Divide dough and roll out on floured surface to about 1/8" thick. Use a round cookie cutter or glass to cut out a 3" circle. Fill with 1/2 -2/3 teaspoon of filling in middle of circle.

To Shape: Lift up right and left sides, pinch together.Bring bottom flap up to center to meet 2 sides. Pinch edges together. Place on greased cookie sheet 1" apart. Bake in preheated 350* oven for 20 minutes.

Fillings: 1 pound prepared mohn filling (poppy seed) or 1 pound lekvar (apple or prune butter) or strawberry or apricot preserves


Anmerkungen zum Rezept:
keine