Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Hazelnut Tea Bread
Zutaten für 12 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1/3 TasseHazelnuts, (1-3/4 ounces)
1 TasseCoarsely shredded peeled pear, (2 medium)
3/4 Tassesugar
3 Esslöffelvegetable oil
1/2 Teelöffellemon rind grated
1/2 Teelöffelvanilla extract
Egg lightly beaten
egg white lightly beaten
1 1/2 Tasseall-purpose flour
1/2 Tassewhole wheat flour
1 1/4 Teelöffelbaking powder
3/4 Teelöffelcinnamon ground
1/2 Teelöffelsalt
1/2 TeelöffelBaking soda
 Baking spray with flour
die Zubereitung:

Place hazelnuts on a baking sheet. Bake at 350 degrees for 15 minutes, stirring once.

Turn nuts out onto a towel. Roll up towel, and rub off skins. Chop nuts; set aside.

Combine pear and the next 6 ingredients (pear through egg white) in a large bowl; stir well. Combine the nuts, all-purpose flour, and next 5 ingredients (all-purpose flour through baking soda); add to pear mixture, stirring just until moistened.

Spoon batter into an 8-1/2 x 4-1/2-inch loaf pan coated with baking spray. Bake at 350 degrees for 1 hour and 5 minutes or until a wooden pick inserted in center comes out clean. Let cool in pan 10 minutes on a wire rack; remove from pan, and let cool completely on a wire rack. Yield: 12 servings (serving size: 1 slice).

Per serving: 177 Calories; 5g Fat (25% calories from fat); 3g Protein; 31g Carbohydrate; 15mg Cholesterol; 189mg Sodium


Anmerkungen zum Rezept:
keine