Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Indonesian Corn-Shrimp Fritters
Zutaten für 6 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
Ears of Corn scraped & coarsely chopped =Or=- frozen corn
1/2 x ca. 450 gMedium Shrimp shelled and deveined, coarsely chopped
1 Teelöffelgarlic chopped
1/2 TasseFinely chopped shallots =Or=- Green onions
1 Teelöffelcoriander ground
1/4 Teelöffelground cumin
2 Esslöffelcoriander leaves chopped
2 Esslöffelflour
1 Teelöffelsalt
eggs beaten
 Peanut or vegetable oil for pan-frying
 Sambal Ulek (chili sauce) for dipping
die Zubereitung:

In A Large Bowl, combine corn, shrimp, garlic, green onions, ground coriander, cumin, coriander leaves, flour, salt and eggs. Heat a thin layer of oil in a skillet over medium-high heat. Pour 1/4 cup of corn mixture into pan. Add as many as will fit into the pan with 1/2-inch of space between the fritters. Fry until golden brown and crisp; turn. Cook about 1 minute on each side. Remove and drain on paper towels. Keep warm while frying remaining fritters. Serve hot or at room temperature with sambal ulek for dipping. Serves 6 with other dishes.


Anmerkungen zum Rezept:
keine