Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Japanese Mushroom Noodle Soup
Zutaten für 4  Menge anpassen
die Zutaten:
4 x ca. 30 gUdon noodles or vermicelli pasta, uncooked
1 1/2 TeelöffelHot chile oil -or
2 TeelöffelVegetable oil plus
1/2 Teelöffelred pepper crushed flakes
8 x ca. 30 gFresh or rehydrated shiitake mushrooms, stems discarded, caps sliced
cloves garlic minced
1 1/2 TeelöffelMinced fresh or bottled ginger root
2 Dose(14.5 oz) reduced sodium beef broth or Oriental broth
1/2 TasseMirin (sweet Japanese cooking wine)
1 EsslöffelReduced sodium tamari or soy sauce
1/2 TasseVery thinly slicied green onions
1 EsslöffelSesame Oil oriental
die Zubereitung:

Break noodles in half; cook according to package directions. Meanwhile, in large saucepan, heat chile oil over medium heat. Add mushrooms, garlic and ginger; cook 5 minutes, stirring occasionally. Add broth, mirin and soy sauce; bring to a boil. Simmer, uncovered, 10 minutes, stirring once. Drain noodles, stir into soup. Stir in green onions and sesame oil. Ladle into shallow soup bowls. Per Serving: 215 calories, 6g fat, 0 cholesterol, 2g fiber, 822 mg sodium


Anmerkungen zum Rezept:
keine