Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Kaesekuchen
Zutaten für 8 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
 Rita Taule (BTVC62A)
3 Tassecottage cheese
1 Tassesour cream
1 Tassesugar
eggs whole
1/2 Lemon; grated peel
1/4 Teelöffelvanilla
1 Tasseraisins
1/2 Tassecornstarch
1 Teelöffelflour
1 TeelöffelBaking soda
1/2 Tassealmonds grated
 Muerbeteig
2 Tasseflour
1/4 x ca. 450 gbutter
1/2 Tassesugar
egg
 Pinch of salt
1 Teelöffelbaking powder
die Zubereitung:

Prepare dough and with it line bottom and sides of a greased cake tin. Strain cottage cheese; stir in cream. Add sugar, eggs, grated lemon peel, vanilla, raisins and cornstarch. Mix flour and baking soda and add. Pour batter into dough lining, top with grated almonds and bake in 375F oven for about 1 hour.

When done, cool cake in a warm place. Do not chill. Mix: all ingredients and, on a bread board, knead to a supple dough. Roll out and use as instructed in above recipe. In view of the large butter content of this dough, it should be thoroughly cooled before baking.

(BTVC62A)


Anmerkungen zum Rezept:
keine