Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Lamb Curry
Zutaten für 6 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1500 GrammLeg of lamb, boned
1 EsslöffelCoriander seeds
2 Teelöffelblack peppercorns
2 TeelöffelCardomom seeds
2 Teelöffelcumin seeds
1/2 Cinnamon stick, crumbled
2 Esslöffeloil
1 grossOnion chopped
cloves garlic crushed
2 TeelöffelFresh ginger, grated
 Stem of lemon grass, 10 cm long
15 x ca. 30 gCan tomatoes
2 Tassewater
1 Tassecoconut milk
die Zubereitung:

1. Remove fat from lamb, cut lamb into 2.5 cm cubes.

2. Finely grind corriander seeds, peppercorns, cardamom seeds, cumin seeds, cloves and cinnamon.

3. Heat oil in a pan, add lamb in three batches, fry until brown, remove.

4. Add onion, garlic, ginger and lemon grass to pan, stir-fry until onion is tender. Add spice mixture, stir-fry for 3 minutes.

5. Return lamb to pan with undrained, crushed tomatoes, water and coconut milk, bring to a boil. Reduce heat to low, simmer, uncovered, stirring often, for 1-1/2 hours, or until lamb is tender.

chopped red chillies.

Hint: Most Indonesians are Muslims and therefore do not eat pork. Instead they eat lamb, beef and goat.


Anmerkungen zum Rezept:
keine