Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Nam Prik Makhua Yao (Mashed Aubergines)
Zutaten für 6 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
 Stephen Ceideburg
Shallots
Aubergines (eggplants)
cloves garlic
chilli fresh
1 Teelöffelsalt
2 Esslöffelvegetable oil
Eggs hard-boiled
20 Mint leaves
die Zubereitung:

Peel the outer skin off the shallots and place them with the unpeeled aubergines, garlic cloves and chili under a hot grill or over a barbecue until browned. Peel the aubergines and garlic.

Pound the chili, shallots and garlic together. Then add the salt and aubergine and pound together again.

Fry the pounded mixture in the vegetable oil for 2-3 minutes. Remove from the heat. Cut the hard-boiled eggs into wedge shapes and mix in with the other ingredients or serve separately.

Sprinkle the aubergine with mint leaves and serve accompa- nied by vegetables.

From "Discover Thai Cooking" by Chaslin, Canungmai and Tettoni, Times Editions, Singapore. 1987


Anmerkungen zum Rezept:
keine