Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Nam Prik Pow (Black Chili Paste)
Zutaten für 4  Menge anpassen
die Zutaten:
1 TasseOil for deep-frying
4 x ca. 30 gDried green jalapeno peppers
1 Tasseshallots chopped
1 Tassegarlic chopped
8 x ca. 30 gDried shrimp / prawns
2 EsslöffelShrimp paste
1/3 TasseFish sauce nam pla
1/4 Tassesugar
die Zubereitung:

This dip will give any food a much richer taste, and add spiciness.

Heat a small pan with the oil and deep fry the dried peppers, shallots and garlic until dark brown. Place the fried ingredients with all the others in a blender, and process until a smooth mixture forms.

Pour the entire mixture into a medium skillet and fry on medium heat for 5 minutes. Remove, cool, and place in a jar with a tight lid and use as needed. It will keep indefinitely.

Typed from: "Thailand, the Beautiful Cookbook", Isbn 0-00-255029-6.

By Dale & Gail Shipp, Columbia, Md.


Anmerkungen zum Rezept:
keine