Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Nouvelle Gateau
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
6 x ca. 30 gButter At Room Temperature,
 Plus Butter For Greasing
 The Cake Pan.
5 x ca. 30 gchocolate Semisweet
1 TasseCoffee, Reduced To 3 Tbls
4 1/2 EsslöffelUnsifted Unbleached Flour
 (This measurement is right.
 Very little flour is used
 In this cake)
3/4 Tassesugar
 Pinch Of Salt
1/4 TasseRum, Meyers Preferred
6 grosseggs separated
die Zubereitung:

Preheat the oven to 340 degrees F and butter the cake pan.

Melt the butter and chocolate over hot (Not boiling) water in a double boiler. Add the coffee and whip well with a wire whisk. Remove from the heat and gradually whip in the flour, sugar, and slat. Whip in the rum. Mix in the egg yolks.

Beat the egg whites until stiff but not dry, and fold into the cooled chocolate mixture. Place in a water bath and bake for 1 hour and 10 minutes. Cake is done when a toothpick inserted in the center comes out clean.


Anmerkungen zum Rezept:
keine