Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Danish Apple and Prune Cake
Zutaten für 10 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
Batter
5 x ca. 30 gbutter
7 x ca. 30 gCaster sugar
Eggs well beaten
3 x ca. 30 gSelf-raising flour
4 x ca. 30 galmonds ground
4 x ca. 30 gmilk
1 Teelöffelvanilla
1 Esslöffelwater boiling
1/2 Teelöffelbaking powder
Further Ingredients
Stoned prunes; chopped
4 x ca. 30 gWalnuts finely chopped and; mixed with
2 Esslöffelsugar
Green apples; cored and sliced
3 Esslöffelsugar
 cinnamon ground
 butter
die Zubereitung:

Cream together all the ingredients for the batter in a food processor, running it for 10 seconds. Run a spatula round the bowl and process for 5 seconds more. Pour into a well buttered 10 inch round cake pan.

Place the prunes on the batter. Spoon over walnut and sugar mixture. Arrange the apple slices on top of the walnuts. Bake in a preheated 375 degree oven for 45 minutes.

Sprinkle the surface with sugar and cinnamon. Dot with butter and bake for 20 to 25 minutes more, or until a skewer comes out clean. Cool in the tin.

Formatted by suechef@sover. Net


Anmerkungen zum Rezept:
keine