Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Aegean Artichoke & Penne Pasta Salad
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
Fresh baby artichokes
1/4 Tasselemon juice
1/2 x ca. 450 gPenne pasta
1/2 Tassetomato juice
2 Esslöffelolive oil
 Juice of one lemon
20 MilliliterGarlic minced
3 Esslöffelparsley fresh
3 EsslöffelFresh basil ; or 1 tsp. dried
1/2 Teelöffelsalt
1/4 Teelöffelblack pepper
1/2 TasseFresh tomato ; chopped
1/2 TasseOlives ; kalamata
2 Esslöffelcapers
1/2 TasseFeta optional
die Zubereitung:

artichokes. Peel off tough outer leaves to reveal yellow-green hearts. Cut artichokes into quarters. Combine 1/4 cup lemon

juice with 2 cups water in a medium bowl. Add artichokes to lemon water and toss to prevent discoloration. Drain. Steam artichokes until tender,

about 20 minutes. Chill. 2. In a large pot, bring 2 quarts water to a rapid boil. Add 1 teaspoon salt and penne. Cook penne until al dente, about 10 minutes. Drain and rinse with cold water. 3. To make salad dressing: combine tomato juice, olive oil, lemon juice, garlic, parsley, basil, salt and pepper in a food processor or blender and puree for 30 seconds. 4. Toss together artichokes, penne, capers, olives and feta cheese in a large bowl salad bowl. Pour dressing over and toss well.


Anmerkungen zum Rezept:
keine