Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Xmas Ale 1
Zutaten für 54 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1/4 x ca. 450 gAustrialian light extract
 Malt (liquid)
1/2 x ca. 450 gCrystal malt
1/4 x ca. 450 gChocolate malt
1/8 x ca. 450 gFlaked barley
1/2 Tassebrown sugar
1/2 x ca. 30 gNorthern brewer hops
1/2 cinnamon stick
1 Teelöffelclove whole
1 x ca. 30 gCascade (finishing)
 Ale yeast
die Zubereitung:

Add all the grain and malt into the water and boil. After it starts to boil, add Northern brewer and spices. After about 45 minutes, turn off heat, add the Cascade. After 20 minutes, filter into carboy. Pitch yeast when cool. Clarify and bottle in a week. I had a party and everyone liked this brew (1 month aging.) It has a medium head, a pleasant hint of spices (not strong but very noticeable) and smooth taste. Primary Ferment: 1 week


Anmerkungen zum Rezept:
keine