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Palak Makkai Malai
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1 Bundspinach chopped
Green chillies chopped
1 inch piece ginger grated
1 kleinonion
2 EsslöffelGreen moong dal
1/2 TasseCorn kernels boiled
1/3 TasseCream or malai
1/4 TeelöffelClove-cinnamon powder
1/4 TeelöffelPunjabi garam masala
1/2 TeelöffelTurmeric powder
1/2 TeelöffelRed Chilli powder
1/2 TeelöffelAmchur; (dried mango) powder
 salt
3 EsslöffelGhee
die Zubereitung:

Wash moong dal. Wash and drain spinach.

Pressure cook together the following, with 1 1/2 cups water -

Spinach, dal, turmeric powder, clove-cinnamon powder, onion, ginger, chillies.

When dal is soft, mash mixture with a fork or ladle.

Heat 2 tablespoon ghee, add corn, spinach mixture, salt, amchur, garam masala.

Stir and cook till thick. Stir in beaten malai or cream.

Stir till smooth. Take in serving dish.

Heat remaining ghee, add chilli powder and pour over vegetable.

Stir and serve hot with naan, roti, etc.

Making time: 25 minutes

Shelflife:Best fresh

greens for spinach.


Anmerkungen zum Rezept:
keine