Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Madras Curry Powder
Zutaten für 1  Menge anpassen
die Zutaten:
3 x ca. 30 gCoriander seeds
1 1/2 x ca. 30 gcumin seeds
3/4 x ca. 30 gFennel Seeds
2/3 x ca. 30 gblack Black mustard seeds
1/3 x ca. 30 gDried red chillies (crushed)
2 Esslöffelblack peppercorns
2 TeelöffelFenugreek seeds
1 Esslöffelturmeric ground
20 Dried curry leaves
die Zubereitung:

In a dry frying-pan, roast separately all ingredients, except the turmeric and curry leaves, until they smell fragrant. Grind all ingredients (except turmeric) to a fine powder in an electric blender. Mix in ground turmeric, bottle and store in a cool, dry place.

Use 1-2 tablespoons of powder to each 1 lb of main ingredient.

Tnt and Compiled by Imran C.


Anmerkungen zum Rezept:
keine