Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Fattigmann
Zutaten für 36 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
egg yolks
3 Esslöffelsugar
3 Esslöffelheavy cream
1/4 TeelöffelCardamom crushed
 Or 1 teaspoon brandy
1 1/4 TasseFlour, to 1 1/2 cups
 sugar powdered
die Zubereitung:

Beat egg yolks until light. Add sugar and cream, beat well. Blend in cardamom or brandy. Add flour and mix well to make a smooth dough. Roll out to 1/16" thickness. Cut in strips about 1 1/2" wide. Cut diagonally at 4" intervals. Make 2" slit crosswise in centre and slip one end through slit, to make a "bow". Deep fry in hot deep fat (350F) until delicately browned, about 1 1/2 min. Drain on paper towels. Cool and sprinkle with powdered sugar. Makes 3 dozen.

Fattigmanskakor, Swedish Poor Man's Cookies, Bow Knots, and Rags & Tatters


Anmerkungen zum Rezept:
keine