Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Apple Butter-Streusel Muffins
Zutaten für 30  Menge anpassen
die Zutaten:
 Vegetable cooking spray optional
1 1/2 Tasseall-purpose flour
1/2 Tassewheat germ
1/2 Tassebrown sugar firmly packed
2 1/2 Teelöffelbaking powder
1/2 TeelöffelSalt optional
1/2 TasseApple butter
3/4 Tasseskim milk
3 EsslöffelMargarine melted
egg whites lightly beaten
Streuseltopping
1/8 Teelöffelcinnamon ground
3 Esslöffelwheat germ
2 Esslöffelbrown sugar firmly packed
1 Esslöffelall-purpose flour
1 EsslöffelMargarine melted
die Zubereitung:

Preheat oven to 400 F. Line 30 mini-muffin pan cups or 12 medium muffin cups with paper liners, or spray bottoms only wtih cooking spray.

In medium bowl, combine flour, wheat germ, brown sugar, baking powder and salt; mix well. In small bowl, combine apple butter, milk, margarine and egg whites until well blended. Add to flour mixture, stirring just until dry ingredients are moistened.

Fill muffin cups almost full with batter. Prepare streusel topping (see below); sprinkle evenly over batter, patting gently. Bake mini-muffins 12 to 15 minutes, and larger muffins 20 to 22 minutes, or until wooden toothpick inserted in center comes out clean. Serve warm.

Streusel Topping: in small bowl, combine all ingredients; mix until well blended.

Seal, label and freeze. To reheat muffins, unwrap; microwave on High (100% power) about 30 seconds per muffin.

Per Serving (1 mini-muffin): About 75 cal, 5 g pro, 13 g car, 2 g fat, 24% cal from fat, 0 mg chol, 65 mg sod.


Anmerkungen zum Rezept:
keine