Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Naan
Zutaten für 6 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
2 TeelöffelDry active yeast
4 Esslöffelmilk warm
2 Teelöffelsugar
1 x ca. 450 gflour plain
1 Teelöffelbaking powder
1/2 Teelöffelsalt
2/3 Tassemilk
2/3 TassePlain yoghurt; beaten
egg beaten
1 x ca. 30 gGhee melted
 Flour; for dusting
 Ghee; for greasing
 Chopped coriander leaves and onion seeds; to sprinkle
die Zubereitung:

Mix yeast, warm milk and sugar and leave to become frothy. Sift flour, baking powder and salt. Make a well in the centre and add yeast mixture, milk, yoghurt, egg and ghee. Fold in all ingredients.

Knead dough well. Tightly cover bowl and keep in a warm place until dough doubles. To test: push a finger into the dough - it should spring back. Roll out the dough on a floured surface.

Make each naan a tear-shape, about 10" long, 6" wide tapering to 2". Sprinkle with coriander and onion seeds. Place on greased baking trays and bake at 200 °C, 400F, Gas Mark 6.

Flat-leaved parsley can be substituted for coriander.


Anmerkungen zum Rezept:
keine