Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Naan
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
2 Tasseflour plain
1 1/4 Teelöffelbaking powder
1/4 Teelöffelsalt
1 Teelöffeloil
1/3 TasseNatural yoghurt
Egg lightly beaten
2 Esslöffelwater
 Ghee for frying
die Zubereitung:

Sift flour, baking powder and salt into a mixing bowl. Make a well in the centre and pour in oil, yoghurt, egg and water. Mix to a soft pliable dough. Turn out onto a lightly floured board and knead for 5 minutes or until smooth. Cover with a damp cloth and leave to rest for 1 hour.

Divide dough into 6 equal pieces. Form each piece into a ball and roll out to a 16cm (just over 6 inches) diameter circle. Pull one side of the dough out to form an elongated shape (like a teardrop).

Heat a small amount of ghee in a large, heavy based fry-pan. When hot, place naan one at a time in pan and cook over moderate heat for 2 minutes or until underside is golden. Turn over and cook second side until puffed and golden.

Makes six


Anmerkungen zum Rezept:
keine