Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Naan (Indian Bread)
Zutaten für 1  Menge anpassen
die Zutaten:
4 Tassewhite flour
1 TeelöffelBaking soda
1 Teelöffelbaking powder
1 Tassemilk
6 EsslöffelYogurt
1 Esslöffeloil
egg beaten
 salt
3 EsslöffelGhee or butter; melted
1 EsslöffelBlack sesame seeds; (Nigella seeds)
die Zubereitung:

Sift flour, baking powder, baking soda and salt together in a bowl.

Stir in egg, yogurt and 2 tablespoons of the butter. Gradually stir in enough milk to make a soft dough. Cover with a damp cloth and place in a warm place for 2 hours.

Preheat oven to 400F.

Knead dough on a floured surface for 2 or 3 minutes until smooth.

Divide into 8 pieces Roll each piece into a ball then into ovals about 6 inches long.

Grease a baking sheet and brush the underside of the bread with water. Brush the other side with butter and sprinkle with sesame or nigella seeds.

Bake 6 to 10 minutes until puffy and light golden brown.


Anmerkungen zum Rezept:
keine