Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Cheesecake with Raspberries
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
2 x ca. 450 gcream cheese
1 Esslöffelflour
eggs
1/2 Teelöffelvanilla
2 EsslöffelGrand Marnier
1 1/2 TeelöffelOrange rind; finely grated
1 TasseRaspberries
 butter
 Finely ground almonds
1 Tassesour cream
3 1/2 Esslöffelsugar
1 Teelöffelvanilla
Garnish
 Almonds sliced
 Raspberries
 Flavored; (Grand Marnier) whipped cream
die Zubereitung:

Beat cream cheese until light. Add 1 3/4 cups sugar slowly, followed by the flour. Add eggs one at a time. Add vanilla and Grand Marnier. Fold in orange rind, then raspberries.

Butter 10" spring-form pan and coat with ground almonds. Pour batter into pan. Set pan onto aluminum foil, pulling foil up to form a collar. Set in Bain marie (water bath) and bake 325° for 1-1/2 hours. Cover with foil if it starts to brown. Remove from oven and remove foil collar, let rest for ten minutes. Combine sour cream, sugar and vanilla and spread gently on top of cheesecake. Bake for 15 minutes (sans water bath). Remove from oven and cool.

Chill at least 3 hours, preferably overnight. Just before serving, cover sides with sliced almonds and garnish with berries and whipped cream.


Anmerkungen zum Rezept:
keine