Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Babka #2
Zutaten für 12 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1/2 Tassemilk
1/3 Tassevegetable shortening
1 Teelöffelsalt
1/4 Tassesugar
1 Packungdry yeast active
1/4 Tassewater warm
eggs beaten
1/2 TeelöffelLemon peel dried
2 Tasseflour
1 Tasseraisins
1/4 Tassealmonds chopped
die Zubereitung:

Scald milk in saucepan. Add shortening, salt, and sugar; stir until shortening is melted and sugar dissolved. Cool to lukewarm. Dissolve yeast in warm water; add to lukewarm milk mixture and mix well. Add eggs and lemon peel to milk mixture. Add flour; beat until smooth. Cover and let rise for 6 hours. Punch down dough. Add raisins; knead until smooth and elastic. Generously grease brioche pan; sprinkle bottom with almonds. Pour dough into pan. Let rise, uncovered, for 20 minutes. Preheat oven to 425F. Bake babka for 20 minutes. Remove from pan immediately.

Cooking Desserts, page 5


Anmerkungen zum Rezept:
keine