Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Persian Rice With Apricots
Zutaten für 5 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
3 Esslöffelmargarine
2 1/2 3 lbs lamb shoulder
1/2 Teelöffelsalt
1/3 Teelöffelpepper
1/4 Teelöffelcinnamon
1/4 Teelöffelnutmeg
2/3 Tassewater
1/2 Tasseraisins
2/3 Tasseapricots dried
2 1/2 Tasserice
1 1/2 Esslöffelsalt
2 ca. 1 Literwater
2 Esslöffelsalt
1/2 TasseButter melted
die Zubereitung:

Cut lamb shoulder into chops. Clean and trim. Melt butter in skillet and saute lamb with seasonings. Add water and let simmer on low heat for 30 minutes. Quarter each of the apricots. Wash raisins and apricots. Melt butter in skillet and saute apricots and raisins about 5 minutes. Cook rice ( Persian method is very complicated. Cook as you usually do. ) Put half of rice in pot, arrange meat, apricots and raisins over the rice. Pour the rest of the rice over themeat mixture. Cover and cook.

From In a Persian Kitchen formatted by Emilie rwsm05a


Anmerkungen zum Rezept: