Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Dusty Potato Bread
Zutaten für 2 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
2 TassePotato water; warmed
1 Packungdry yeast active
3 Esslöffelsugar
1 Esslöffelsalt
3 Tasseflour all-purpose, unbleached
2 Esslöffelshortening melted
2 1/2 Tasseflour all-purpose, unbleached
2 grosspotatoes diced
die Zubereitung:

Combine yeast with warm potato water and let foam. In large mixing bowl. Stir in sugar, salt and 3 cups flour. Beat well to develop gluten. Stir in

cooled melted shortening . Add remaining 2 1/2 to 3 cups flour gradually. Turn dough out on a floured surface and knead 8 to 10 minutes. Place in a greased bowl, turning dough once to grease the top. Cover and let rise until doubled in bulk, 1 to 1 1/2 hours.

Knead dough down in bowl. Divide dough in half. Shape into balls and place

in well-greased rounded pans. Cover and let rise until almost doubled, 45

to 60 minutes. Before baking, dust loaves lightly with flour.

Bake at 400 degrees F. for 35 to 40 minutes. Cool on wire racks.

Lou&Sally Eisenberg <sparky@netgate.net>


Anmerkungen zum Rezept: