Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Beer griddlecakes with pilgrim syrup
Zutaten für 4 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
Batter
1 3/4 Tasseall-purpose flour
1 1/2 Teelöffelbaking powder
1/2 TeelöffelBaking soda
1/2 Teelöffelsalt
egg
3 Esslöffeloil
1 Esslöffelmolasses
Bottle beer
Pilgrim Syrup
1 Tassebrown sugar packed
1/2 Tassebeer
1 Esslöffelbutter optional
die Zubereitung:

For batter, mix dry ingredients. Beat egg with oil and molasses. Add to dry ingredients along with beer. Stir lightly, just until blended. Batter with be slightly lumpy and somewhat thick. Using about 2 Tbs batter for each griddlecake, spoon batter onto hot and very lightly greased griddle. Spread with back of spoon to 3 1/2 to 4 inches in diameter. Cook until browned, turning once. For syrup, combine ingredients in saucepan and boil for minutes. Makes 2/3 cups. Makes 20 griddlecakes, or 4-5 servings.


Anmerkungen zum Rezept: