Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
SatÉ babi
Zutaten für 6 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
2 x ca. 450 gPork loin
Thai chile
cloves garlic
Onion, med
2 EsslöffelKetjap manis
2 Esslöffeloil divided
Bomboe sasate
1 Teelöffelcumin
1 TeelöffelCilantro
1/2 TeelöffelGalangal
1/2 Teelöffelturmeric
die Zubereitung:

Fat grams per serving:

Approx. Cook Time: 9:00 Cut pork loin into 1" cubes. Grind together cumin, cilantro, galangal, and turmeric. Grind together Thai chile, garlic and onion in a food processor. Add the bomboe sasate mixture and marinate meat cubes in this an hour or more (overnight preferable). Fry half the meat in a little oil, adding a tablespoon of ketjap manis, until cooked. Remove to a bowl and cook the remaining meat. Allow the meat to cool. Thread on bamboo skewers. At this point, they can be frozen for later use. Grill over charcoal or bake in a 350 F oven until heated through. Use the pan drippings/cooked marinade in the saus kaçang.


Anmerkungen zum Rezept: