Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Cherry streusel coffeecake
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
2 1/4 Tasseall-purpose flour
3/4 Tassesugar granulated
2/3 Tassebutter softened
1/2 Teelöffelbaking powder
1/2 TeelöffelBaking soda
3/4 TasseCarnation Evaporated Milk
(undiluted)
1 Teelöffellemon juice
egg
1 Teelöffelalmond extract
19 x ca. 30 gCherry pie filling
1/3 TasseAlmonds sliced
die Zubereitung:

Combine flour and sugar in a large bowl. Cut in butter until mixture is crumbly. Set aside 1/2 cup of the mixture. Add baking powder and baking soda to the remaining flour mixture. Combine evaporated milk and lemon juice. Stir well and leave 5 minutes until thickened. Add egg and extract; beat well. Add to dry ingredients; stir just until moistened. Spread 2/3 of the batter over bottom and about 1 inch up the side of a greased 9-inch springform pan to form a shell. Spread pie filling in shell. Drop small spoonfuls of remaining batter over pie filling. Stir almonds into reserved crumb mixture. Sprinkle evenly over cake. Bake in 350F oven 50 to 55 minutes. Makes 1 cake.

2 1/2 cups Cake & Pastry Flour.


Anmerkungen zum Rezept: