Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Bayerische vanillecreme (bavarian vanilla crea
Zutaten für 6 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
2 PackungGelatin; Unflavored
1/2 Tassewater cold
9 Esslöffelsugar
1 Esslöffelcornstarch
Eggs; Large, Beaten
1 1/2 Tassemilk scalded
1 TasseIce Cream; Vanilla
1 Teelöffelvanilla
1 TasseCream; Heavy, Whipped
die Zubereitung:

Sprinkle gelatin over cold water to soften. Heat to dissolve gelatin completely. Mix together sugar and cornstarch. Add eggs; beat for 2 minutes. Slowly add warm milk, beating constantly. Pour into a 1-quart saucepan. Cook over medium heat until custard coats a spoon. Add gelatin and ice cream while custard is hot. Cool until slightly thickened. Add vanilla.

Fold in whipped cream. Pour into a 1-quart mold.

Chill until set. Unmold carefully and serve with a garnish of fresh fruits.


Anmerkungen zum Rezept: