Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Peanut Sauce
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
2 Teelöffelolive oil
4 Teelöffelshallots minced
3/4 TasseChunky peanut butter
6 EsslöffelUnsweetened coconut milk
4 Esslöffellemon juice fresh
4 Esslöffelsoy sauce
3/4 Tassewater
2 Esslöffelbrown sugar packed
1 TeelöffelAsian chili paste available at asian groceries
4 Esslöffelbasil chopped
die Zubereitung:

Cook oil and shallots 5 minutes over moderate heat. Whisk in the peanut butter, coconut milk, lemon juice and soy sauce. Stir in water and cook, stirring often, for 5 minutes. Stir in brown sugar and chili paste. Cook 5 minutes more. Mixture will have cooked down and thickened somewhat. Remove from heat and stir in basil. Serve warm. Makes about 2 1/2 cups of sauce.


Anmerkungen zum Rezept: