Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Beef with yogurt in pita bread (fetes vodines
Zutaten für 4 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1/2 Tassered wine dry
2 EsslöffelOlive oil or vegetable oil
2 Teelöffelgarlic minced
1/2 Teelöffeloregano dried
1/2 Teelöffelsalt
1 PriseOf pepper
1 x ca. 450 gBeef flank steak
1 Esslöffelbutter or margarine
Pitas
3 Tasselettuce chopped
1 TassePeeled, seeded and diced cucumber
1 Tassetomato chopped
1 Tasseyogurt plain
die Zubereitung:

Combine wine, oil, garlic, oregano, salt, and pepper. Cut steak into strips, 2-inches by 1/4-inch wide, or as thin as possible. Pour wine marinade over beef strips, and let stand for 1 hour at room temperature. Drain meat strips and cook, in two batches, in hot butter, stirring, for 2 to 3 minutes or until brown on all sides. Serve meat in a chafing dish or on a hot tray to keep warm. Open one end of pita to make a pocket. Set out dishes of lettuce, tomato, cucumber, and yogurt. Allow each person to fill his own pita.

From The Complete Book Of Greek Cooking, by The Recipe Club of Saint


Anmerkungen zum Rezept: