Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Sambal (Chilli Paste)
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1/2 TasseThai chillies; small dried
cloves garlic halved
1 kleinOnion coarsely chopped
1/4 Tassesugar
1/4 Tasselemon juice
1/4 Tassewater
1/2 Teelöffelsalt
die Zubereitung:

Sambal is to Indonesian cuisine what salsa is to Mexican cooking: a fiery hot condiment serves at every meal.

In a blender or food processor, combine chilies, garlic, onion, sugar, lemon juice, water, and salt; whirl until onions are finely minced. Pour mixture into 1 to 2 quart pan and cook over medium heat, stirring occasionally, until reduced to about 1/2 cup (about 10 minutes). Serve at room temperature. Makes about 1/2 cup.

- per Larry Haftl


Anmerkungen zum Rezept: