Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Basmati Rice and Lentil Pilaf
Zutaten für 5 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1 EsslöffelPlus 2 teaspoons walnut oil
1/4 Tasseonions minced
cloves whole
Stick cinnamon (3-inches)
2 TasseBasmati rice; uncooked
1/2 Tasselentils dried
2 Tassechicken broth
1/4 Tassewater
1/2 Teelöffelsalt
1/4 TeelöffelDried whole thyme
1/4 Teelöffelpepper coarsely ground
bay leaves
2 EsslöffelWalnuts; coarsely chopped and toasted
2 Esslöffelcurrants
die Zubereitung:

Heat oil in a medium saucepan over medium heat. Add onion, cloves, and cinnamon; saute for about 2 minutes. Add rice and lentils and stir well. Add chicken broth, water, salt, thyme, pepper, and bay leaves; bring to a boil. Cover, reduce heat, and simmer 25 minutes or until liquid is absorbed and lentils appear tender. Discard whole spices. Stir in walnuts and currants.


Anmerkungen zum Rezept: