Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Bavarian Apple Cheesecake *
Zutaten für 12  Menge anpassen
die Zutaten:
BILLS20086
Crust
1/3 Tassesugar
1/3 Tassebutter or margarine
1 EsslöffelSolid shortening
1/4 Teelöffelvanilla
1 Tasseflour
1/8 Teelöffelsalt
Filling
4 TasseApples; peeled, cored, slice
16 x ca. 30 gcream cheese softened
1/2 Tassesugar
1/2 Teelöffelvanilla
eggs
Topping
1/3 Tassesugar
1 Teelöffelcinnamon ground
1/3 TasseAlmonds sliced
die Zubereitung:

In medium mixer bowl, beat sugar, margarine, shortening, and vanilla on medium speed of electric mixer til combined. Blend in flour and salt until crumbly. Pat onto the bottom of a 9" springform pan. Set aside. Place apple slices in a single layer in a shallow baking pan. Cover with foil. Bake in a 400~ oven for 15 minutes. Meanwhile, in a large mixer bowl, beat the cream cheese, sugar and vanilla until fluffy. Add the eggs, all at once, beating on low speed just until combined. Pour into dough-lined pan. Arrange warm apple slices on top of filling. Combine the remaing sugar and cinnamon. Sprinkle, with the almonds, on top of the warm apples. Bake, at 400~, for 40 minutes or until golden. Cool. Remove sides and place cake on serving platter. Cover; chill 4-24 hours before serving.


Anmerkungen zum Rezept: