Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Savanyu Burgonyafozelek (Sour Potato)
Zutaten für 6 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1 1/2 x ca. 450 gPotatoes
Bayleaf
1/4 Teelöffelblack Pepper
1 Teelöffelsalt
3 EsslöffelLard
3 Esslöffelall-purpose flour
1 kleinOnions minced
1/4 Tassesour cream
1/2 EsslöffelSugar granulated
1 EsslöffelParsley minced
2 Esslöffelvinegar
die Zubereitung:

Peel potatoes and cut into 1/2" dice. Cook in 2 1/2 cups water with the bay leaf, pepper and salt until half done. Heat lard, brown flour and onion until medium golden in color. Add 1/2 cup cold water and stir till smooth. Pour into the pot in which potatoes are cooking and cook over very low heat till potatoes are done. Stir every now and then. In a bowl mix well the sour cream, sugar, parsley and vinegar to taste. Pour into the potatoes, bring to a boil, and serve. Variation: substitute fresh marjoram for the parsley.

Mm and upload by DonW1948@aol. Com / Ch


Anmerkungen zum Rezept: