Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Chef chu's sweet and sour sauce
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
Orange
lemon
Thumb size chunk fresh ginger, crushed
1 Tasseketchup
1 Tassesugar
3/4 Tassewhite vinegar distilled
2 TasseWater Pinch salt
1/4 Teelöffelfood coloring red
1/4 TeelöffelYellow food coloring Cornstarch paste
die Zubereitung:

This is a restaurant I got From Chef Chu's Famous Restaurant in Mountain View, California when we lived there. Chef Chu's was one of the best restaurants in the San Francisco Bay area.

Squeeze juice from orange and lemon into a saucepan. Drop in rinds and ginger. Stir in ketchup, sugar, vinegar, water salt and food colorings. Bring to a boil, reduce heat and simmer for 5 minutes. Cool and then remove rinds and pieces of ginger. Note: This recipe makes 1 quart. When ready to use, pour as much sauce as needed into a saucepan. Heat to simmering and add enough cornstarch paste to make the consistency of pancake syrup (it thickens further as it cools).


Anmerkungen zum Rezept: