Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Basic pizza dough
Zutaten für 8 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
4 1/2 Tasseall-purpose flour
Envelope dry active yeast
1/2 Teelöffelsalt
1 1/4 Tassewater hot
die Zubereitung:

In large bowl, combine 2 cups flour, the yeast and salt. With electric mixer, slowly beat in water; beat 2 minutes, occasionally scraping bowl with rubber spatula. With mixer on medium speed, beat in 1/2 cup flour; beat 2 minutes, unti dough is stiff. Stir in 1 1/2 cups flour. Sprinkle clean work surface with 1/4 cup flour. Knead dough on floured surface, 6-8 minutes. Spray large bowl with nonstick spray. Place dough in bowl; cover with plastic wrap and kitchen towel. Let rise 1 hour or until doubled in volume. Punch down dough; let rest 15 mintues. Divide dough in half. Sprinkle clean work surface with 2 T flour. Roll 1/2 of dough into 13" round; lift onto a 12" pizza pan. Pinch edges to form a rim. Exchanges: 1 1/2 B. Per serving: 116 cal, 0 gm fat.


Anmerkungen zum Rezept: