Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Chicken and Artichokes
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
2 x ca. 450 gChicken pieces; I use thighs, up to 3
1/4 Tassebutter or margarine
1 Dose(14 oz) artichoke hearts(Castroville is just down the road!)
1/2 x ca. 450 gmushrooms sliced
Serrano peppers; seeded and chopped
2 Esslöffelall-purpose flour
2/3 Tassechicken broth
3 Esslöffelsherry dry
1/4 TeelöffelDry rosemary; I use about a tablespoon of fresh chopped
die Zubereitung:

Rinse the chicken pieces and pat dry, then season with salt, freshly ground pepper and I use Calvin's powder, any hot chile powder, set aside...in a wide pan melt the butter or marg, add the chicken and brown all over, remove and put in a shallow 3 qt baking pan, and tuck the artichoke pieces all around the chicken. Re-heat the frying pan and add all the mushrooms and the peppers and cook until a little brown, then throw in the flour, mix around, add the chicken broth and the sherry and cook until thickened a little, pour over the chicken pieces, add the rosemary, and put into a 350 F oven for about 30 minutes...this is a fabulous dish, you will do it again and again, if you like artichokes!


Anmerkungen zum Rezept: