Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Pecan Tea Cakes (Miniature Pecan Pies)
Zutaten für 48 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
Crust
1 Tassebutter
6 x ca. 30 gcream cheese
2 Tasseall-purpose flour
1/4 Teelöffelsalt
Filling
1 1/2 Tassebrown sugar packed
2 EsslöffelButter melted
2 Teelöffelvanilla
1 TeelöffelAlmond extract (opt)
2 Tassepecans chopped
die Zubereitung:

For crust, in small mixing bowl beat butter and cream cheese with an electric mixer on medium speed until softened (about 30 seconds). Stir in the flour.

Cover and chill about 1 hour until dough is easy to handled. Form the chilled dough into two balls, then divide each ball into 24 equal portions. Roll each portion into a small ball. Place each ball into a grease 1 3/4 inch mini) muffin cup. Press the dough evenly against the bottom and up the sides of the cup.

For filling, stir together egg, brown sugar, melted butter, vanilla, almond extract and pecans in a medium bowl. Fill each dough-lined muffin cup with a scant Tablespoon of filling. Bake in a 375F oven for 15 to 18 minutes. Or until filling is set.

Meridith Corporation, Des Moines, Iowa


Anmerkungen zum Rezept: