Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Basic Sourdough Starter
Zutaten für 1  Menge anpassen
die Zutaten:
1 Packungdry yeast active
1 ca. 1 Literwater Lukewarm
2 Esslöffelsugar
4 TasseFlour sifted
die Zubereitung:

In a large crock, holding at least 3 quarts, add yeast mixed with water. Add sugar and flour, beat to mix. Cover, let rise until light and slightly aged, 24-48 hours. Starter may be kept in refrigerator for 7-10 days without attention. Then, it should be stirred and equal amounts of flour and water added. To keep starter, pour off amount needed for recipe, then add flour and water to remaining mix. Amount will depend on amount of starter that is left.


Anmerkungen zum Rezept: