Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Chicken a la king
Zutaten für 6 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
4 Esslöffelbutter or margarine
1/4 x ca. 450 gmushrooms sliced
green bell pepper sliced
Small onion, sliced
3 Esslöffelflour
1/2 Teelöffelsalt
1/4 Teelöffelpepper ground
1/4 Teelöffelnutmeg
1 Tassechicken broth
1 TasseLight cream or half-and-half
egg yolk beaten
1 Esslöffellemon juice
1 Esslöffelsherry
3 TasseDiced cooked chicken
2 EsslöffelDiced pimientos
die Zubereitung:

1. In a large frying pan, melt 2 tablespoons of the butter over medium heat. Add mushrooms, bell pepper and onion. Cook 5 minutes, until vegetables are tender. Remove with a slotted spoon and set aside.

2. Melt remaining 2 tablespoons of butter in the same pan. Add flour, salt, pepper, and nutmeg. Cook, stirring, for 1 minute without browning.

3. In a small bowl, combine broth and cream. Gradually stir cream mixture into pan. Bring to a boil, and cook, stirring, until sauce is smooth and thickened, 3 to 5 minutes.

4. Gradually whisk 1 cup of sauce into egg yolk. Stir back in the pan until well blended. Add vegetable mixture, lemon juice, sherry, and chicken. Cook until heated through, about 5 minutes. Garnish with pimiento.

Prep: 10 minutes Cook: 20 minutes Serves: 6


Anmerkungen zum Rezept: