Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Pecan Tart
Zutaten für 8 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
Crust
1 1/2 Tasseflour
1/8 Teelöffelsalt
1/2 Teelöffelcinnamon ground
1/4 TeelöffelGround allspice or cloves
1/3 Tasseoil
1/4 Tassewater cold
Filling
8 x ca. 30 gPitted dates
3 Esslöffelmaple syrup
3 EsslöffelWater or more syrup
1/4 TeelöffelGround cinnamon or allspice
6 x ca. 30 gPecans (halves or pieces) Or- other nuts, chopped
die Zubereitung:

Preheat oven to 375 F.

Crust: In food processor, combine flour, salt, cinnamon and allspice. Add oil and process until mixture resembles fine crumbs, about 10 seconds. Add water and process another 10 seconds, until ingredients are evenly combined and form tiny beads of dough. Transfer to an ungreased 9" tart pan and press crumbs onto bottom and sides of pan to form crust. Set aside while you prepare filling.

Filling: Finely mince dates and combine with remaining ingredients. Mix thoroughly, then spread filling evenly in crust. Bake for about 30 minutes, until crust and top of filling are both nicely browned.

more liquid and/or flavoring (water, syrup, orange juice, grated orange or lemon rind, liqueur, etc) to this recipe. Other nuts work well too, particularly coarsely chopped almonds or macadamia nuts.


Anmerkungen zum Rezept: