Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Basic Cookie Dough
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
4 TasseFlour; sifted all-purpose
1/2 Teelöffelsalt
1/2 TasseButter; softened (or oleo)
1 TasseLgt brown sugar - packed
1 Teelöffelvanilla
1 TeelöffelBaking soda
1 1/2 Tassevegetable shortening
1 TasseSugar granulated
eggs
die Zubereitung:

1. Sift flour, baking soda and salt onto waxed paper. 2. Beat shortening, butter and sugars until well mixed. Beat in eggs and vanilla. Stir in flour mixture until soft dough forms. 3. Divide dough into 6 equal portions. Shape into rolls about 1 1/2" in diameter. Wrap each in foil and freeze. Or, if you prefer, flavor the 6 different portions according to the notes that follow. 4. Slice frozen rolls about 1/4" thick. Arrange cookies 2" apart on an ungreased cookie sheet. Bake at 375 degrees for about 10 minutes or until lightly browned.

Pecan cookies: Mix 1/2 cup chopped nuts into 1/6 of dough.

Taken from: It Always Turns Out The Same Way Cookbook A Collection of Recipes from the Kitchen of Joyce & Clem Kohl Kook-Net: þ The Improv Bbs þ Kook-Net Hub þ (602)991-4849


Anmerkungen zum Rezept: