Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Basic Lean White Bread and Variation
Zutaten für 16 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1 1/2 x ca. 450 gLoaf:; (1 Lb Loaf):
1 1/2 TeelöffelActive Dry Yeast; (1 T)
3 TasseBread Flour; (2 C)
1 1/2 TeelöffelSalt; (1 T)
1 1/2 TeelöffelSugar; (1 T)
1 1/4 TasseWater; (3/4 C + 1 T)
die Zubereitung:

This airy, crusty, loaf is perfect sandwich bread fro tuna fish, peanut butter or lettuce and tomato. If you don't slice it too thick, it will even fit into a low-calorie diet. Since this recipe has no shortening, the bread will turn stale, after only one day, but it will still make fine toast, especially good for a fried egg sandwich.

Variation I used: Decreased the bread flour to 2 1/2 C and added 1/2 C yellow cornmeal. Added 2 T sesame seeds

It really made it a totally different bread.

Entered into MasterCook and tested for you by Reggie Dwork reggie@reggie. Com


Anmerkungen zum Rezept: