Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Basic Noodles Chicken Topping #1
Zutaten für 4 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1 TasseWhite meat chicken
1 Tassemushrooms fresh
1/2 TasseWater chestnuts
2 Esslöffeloil
1/2 Teelöffelsalt
1/2 Tassebroth
2 Teelöffelcornstarch
2 Esslöffelwater
die Zubereitung:

1. Slice chicken, fresh mushrooms and water chetnuts.

2. Heat oil. Add salt, then chicken, and stir-fry until chicken loses its pinkness (about 2 minutes).

3. Add mushrooms and water chestnuts; stir-fry until mushrooms begin to soften (about 1 minute more).

4. Add stock and heat quickly. Then simmer, covered, 3 to 4 minutes over medium heat.

5. Meanwhile blend cornstarch and cold water to a paste; then stir in to thicken chicken mixture. Arrange as a topping over noodles in soup and serve. Variations:

1. For the water chestnuts, substitute bamboo shoots.

2. After step 3, sprinkle the chicken and vegetables with 1 to 2 teaspoons soy sauce.

3. In step 5, add to the cornstarch paste 1 to 2 teaspoons soy sauce, 1/4 teaspoon salt, 1/4 teaspoon sugar and a dash of pepper.

From <The Thousand Recipe Chinese Cookbook>, Isbn 0-517-65870-4. Downloaded from Glen's Mm Recipe Archive, http://www. Erols. Com/hosey.


Anmerkungen zum Rezept: