Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Basic Sponge
Zutaten für 2 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1 Packungyeast
1 1/4 TasseWarm (105 to 115 degrees)
1 Tassewhole wheat flour
1 Tassebread flour
die Zubereitung:

Combine yeast and warm water in 3-quart bowl. Let stand until some yeast clumps rise to surface. Gradually stir in flours. Mixture will be very thick. Cover with plastic.

Let stand overnight in warm place. Sponge will double and become puffy. Use as directed in recipes. Makes enough for 2 baguettes, 16 rolls and 2 focaccia loaves.

One batch of sponge contains about:

882 calories; 12 mg sodium; 0 mg cholesterol; 32 grams protein; 2.5 grams fiber; 4% calories from fat.

Section By: Abby Mandel.


Anmerkungen zum Rezept: