Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Basil Grilled Chicken
Zutaten für 6 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
Marinade
2/3 Tassevegetable oil
1/2 TasseDry white wine or chicken broth
1 Esslöffelgarlic fresh, finely chopped
2 Teelöffelbasil leaves dried
1 Teelöffelsalt
1/2 Teelöffelpepper
Chicken
3-4-pound frying chicken; cut in 8 pieces
die Zubereitung:

In a large resealable plastic food bag combine all marinade ingredients; add chicken piese. Thightly seal bag. Turn bag several times to coat chicken. Place in 13x9 inch pan. Refrigerate, turning occasionally, at least 4 hours or overnight.

Prepare grill placing coals to one side; heat until coals are ash white. Make aluminum foil drip pan; place opposite coals.

Meanwhile, with slotted spoon remove chicken from marinade; reserve marinade. In 1 quart saucepan bring marinade to a full boil (2-3 minutes).

Place chicken on grill over drip pan. Grill, turning and basting occasionally with marinade, until chicken is fork tender (40-50 minutes). Just before serving, brush marinade over chicken.


Anmerkungen zum Rezept: