Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Basil Shrimp in Fresh Tomato Sauce
Zutaten für 2 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1 1/2 Teelöffelolive oil
1 mittelOnion chopped
Cloves garlic crushed
3 grossRipe tomatoes
Strips of orange peel; about 1/2 x 2"
1/2 x ca. 450 gLarge shrimp; (I use 8 big ones) peeled and deveined
1/8 Teelöffelcayenne pepper
1/2 Tassebasil fresh, chopped
8 x ca. 30 gFarfalle bow tie pasta; (have also used linguine)
2 Esslöffelparmesan freshly grated
die Zubereitung:

Put on water to boil for pasta; heat oil in non-sick skillet, add onions and saute for 5 min, without browning; add garlic and orange peel, saute another minute. Add tomatoes, cut into large cubes, and cook 15 min., stir occasionally.

While it's cooking, add pasta to boiling water, remove and drain when done, keep warm. If sauce seems watery, cook another few minutes. Add shrimp and pepper to sauce, cook gently about 3 minutes, til shrimp are pink. Add salt and freshly ground pepper to taste. Remove orange peel, add basil.

Divide pasta between 2 plates, spoon shrimp and sauce over, sprinkle w/cheese. Approx 586 cal, 10 g fat. Takes less than 30 minutes to fix.


Anmerkungen zum Rezept: