Rezept: |
Rezept drucken
|
ins Rezeptbuch legen
|
als email versenden
|
MealMaster - Ansicht
|
Rezept als PDF
|
Rezept benoten
|
Anmerkung schreiben
|
|
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
1/2 Tasse | white wine dry |
1 1/2 Esslöffel | Ginger fresh, minced |
1/4 Tasse | Minced fresh lemon grass* |
1 Esslöffel | Dried kaffir lime leaves** |
2 Teelöffel | Red curry paste (follows) |
2 Teelöffel | cornstarch |
1 Tasse | Canned coconut milk |
* - or 2 teaspoons grated lemon peel ** - or chopped fresh lemon leaves ======================================================= ============== === 1. In a 1 1/2 to 2 quart pan on high heat, bring to a boil white wine, fresh ginger, fresh lemon grass (or lemon peel), kaffir lime leaves and red curry paste. Simmer, covered, for 15 minutes.
2. In a blender, whirl mixture with cornstarch and coconut milk until smooth. Return to pan (with 1 tablespoon dried basil leaves if not using fresh, following). Stir sauce over high heat until boiling. If made ahead, chill airtight up to 1 day. Reheat to simmering; if needed, add coconut milk to thin. Stir in fresh basil leaves. Use hot.
|
|
Anmerkungen zum Rezept:
|