Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Basque Chicken
Zutaten für 4 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
Frying chicken; Quartered
green Pepper julienned
2 mittelOnions, thinly sliced, separated into rings
1/4 x ca. 450 gmushrooms thinly sliced
cloves garlic minced
1 Teelöffelsalt
1 Prisepepper ground
1/4 Teelöffelcayenne pepper
8 x ca. 30 gtomato sauce can
1/4 Tassewhite wine dry
2 Teelöffelcornstarch
1 Esslöffelwater
die Zubereitung:

Soak top and bottom of 3-1/4 quart clay cooker in water about 15 minutes; drain. Place green pepper, onions, mushrooms and garlic in cooker. Place chicken quarters, skin side up, over vegetables. Sprinkle with salt and black and cayenne peppers. Mix tomato sauce and wine; pour into cooker. Place covered cooker in cold oven. Set oven at 450°. Bake until chicken is tender and light brown, about 1-1/4 hours. Remove chicken pieces to warm serving bowl; keep warm. Pour cooking liquid with vegetables into a medium skillet. Max cornstarch and water; stir into skillet. Heat to boiling; cook stirring constantly, until thickened and clear. Pour sauce and vegetables over chicken.


Anmerkungen zum Rezept: